fbpx Skip to content
Menu

Un consultant în marketing este un profesionist calificat care lucrează ca și consilier extern pentru diferite afaceri în planificarea și executarea strategiilor de marketing. 

 

Acesta înțelege de ce are nevoie clientul și analizează totul cu expertiză precisă.

Afacerile angajează acești profesioniști, de obicei, pe baza unor nevoi urgente sau cu dorința de scalare accelerată. 

 

Este destul de diferit față de încercarea de angajare a unei agenții de marketing deoarece angajamentul cu o astfel de agenție este de multe ori încheiată pe termen lung.

 

Angajamentul cu un consultant facilitează afacerilor un proces foarte ușor de selectare, datorită tipului de colaborare și a condițiilor bazate pe rezultate.

 

În articolul de mai jos îți vom arăta top 4 beneficii de care afacerea ta poate profita, dacă apelează la serviciile unui consultant în marketing.

 

1.Un consultant are expertiza necesară pentru afacerea ta

 

Afacerile sunt mereu în căutarea unor opinii foarte specializate și asistență nu doar pentru a îndeplini anumite sarcini, ci și pentru a li se oferi un avantaj competitiv pe piață. 

 

Serviciile de consultanță sunt întotdeauna necesare pentru a adăuga valoare brandului și activităților de marketing ale unei afaceri. Principalul beneficiu al unui consultant în marketing este capacitatea lui de a oferi o viziune expertă și de a preveni greșelile în această arie.

 

Complexitatea marketingului digital a creat o cerere majoră de consilieri pe toate canalele digitale, inclusiv pe platformele de social media. Treptat, o nouă generație de consultanți de marketing a început să se alăture acestei cereri ca experți independenți sau subcontractanți.

 

Drept urmare, consultant în marketing este un rol specializat desfășurat de experți pe anumite canale de marketing precum social media, sau chiar consultanți specializați din punct de vedere tehnic pe o platformă precum HubSpot, MailChimp sau Google Search Ads.

 

2. Consultantul îți oferă o perspectivă externă

 

Un specialist în marketing este o resursă externă care aduce noi opinii pe masă afacerilor. Perspectiva acestuia poate oferi noi interpretări ale situației și problemelor de marketing pe care le are afacerea. Un consultant cu experiență are capacitatea de a demonstra o cercetare corectă și de a furniza o ipoteză extinsă.

 

 Practic, a fi o resursă externă permite consultantului de marketing să investigheze mai mult și să vină cu soluția de care afacerea ta are nevoie.

 

3. Colaborarea cu un consultant îți aduce flexibilitate

 

Spre deosebire de agențiile de marketing cu normă întreagă, consultanții sunt angajați temporar pentru a realiza proiecte specifice. Acest lucru oferă un nivel mai ridicat de flexibilitate și progrese în serviciile de consultanță. 

 

Există diferite modele de angajamente din care afacerea poate alege, cum ar fi tariful orar sau pe bază de proiect. În unele cazuri, poate fi un model bazat pe valoare, care permite companiilor să aibă un control eficient al bugetului.

În plus, consultanții sunt mai experimentați și contribuțiile lor sunt foarte concentrate, ceea ce poate economisi costurile generale. În cele din urmă, serviciul de consultanță este o soluție excelentă pentru afacerea pe care o ai deoarece poate fi închiriat într-un timp relativ scurt și în conformitate cu condiții contractuale foarte specifice.

 

4. Consultantul personalizează în funcție de bugetul afacerii tale.

 

În timp ce angajarea unei agenții de marketing sau a unui marketer profesionist necesită stabilirea în avans a unor responsabilități specifice și a unui buget, consultanții sunt mai mult ca niște parteneri strategici, iar rolul lor cheie este de a investiga provocările pe care afacerea ta le întâmpină.

 

Față de marketingul tradițional în care departamentul de marketing trebuie sa angajeze noi oameni ca sa fie la curent cu noile tehnologii și strategii, consultanții oferă mai multă capabilitate în testarea strategiilor de marketing și definirea direcției precise. Ca rezultat, consultanța de marketing permite o abordare personalizată fără a fi nevoie să semnezi un angajament complet sau să cheltui bugetul pe strategii incerte.

 

Un alt beneficiu al personalizării prin care contribuie serviciile de consultanță în marketing este costul. În timp ce firmele de consultanță bine cunoscute sunt orientate spre afacerile mari, tarifele acestor fiind foarte costisitoare, consultanții de marketing independenți sunt flexibili și capabili sa ofere servicii personalizate în funcție de bugetul afacerii.

 

În concluzie, marketingul fără un plan sau o strategie adecvată îți poate afecta negativ afacerea. Degeaba ai un produs foarte bun dacă strategia ta este demodată și doar îți „mănâncă banii”.

 

La VINCIT.Ro înțelegem cum fiecare parte a unei strategii îți influențează direct performanța în afacere. Scopul nostru este sa te ajutăm să obții rezultate cu un buget adecvat, fără costuri suplimentare și timp pierdut.

 

De ce sa te mai chinui când ai putea să apelezi la experți care sa facă totul pentru tine?

 

Programează o sesiune de consultanță cu un specialist VINCIT.

Categorii

Rămâi informat.
Abonează-te la newsletterul nostru!

Urmărește-ne în social media

Articole similare

Înscrie-te gratuit la Newsletter-ul nostru!

Primești informații despre marketing. 

Te anunțăm când facem webinarii sau training-uri și te notificăm când avem oferte noi și promoții!✌️